Saturday, 8 December 2012

KUIH AMBONG



Pagi ni mood memasak ok. Tahap kerajinan berada pada paras yang baik. Jadi terfikir untuk membuat ambong comel. Buat la satu adunan je. Satu cawan gula pasir dipukul bersama 5 biji telur hingga kembang lepas tu baru dicampur dengan satu cawan tepung gamdum...senang je kan.kukus selama 15 minit. Tapi yang saya buat ni tambah sikit lagi tepung..langsung la terkeras sedikit. Tapi ok la  rasanya.Adunan ni dapat 20 biji apam kecil saiz sederhana. Bolehla mencuba ya ....kalau nak tambah perasa/pewarna ok juga.tapi jangan sampai memudaratkan kesihatan.Pewarna berlebihan bahaya tau

2 comments:

  1. Kalau nak tambah perisa boleh saja ikut kreativiti atau selera masing-masing, Pastikan pewarna yang digunakan tidak memudaratkan.

    ReplyDelete
  2. alamak..terlupa pulak...telor 5 biji dipukul hingga kembang...

    ReplyDelete